K3

K3 is de populaire meidengroep van Studio 100 uit België. De groep bestaat tegenwoordig uit Marthe, Klaasje en Hanne.
K3 bestaat al sinds 1999 en bestond uit de drie zangeressen Karen, Kathleen en Kristel. In 2009 verliet Kathleen de groep en werd vervangen door Jos. In 2015 besluiten de meiden te stoppen en is men op zoek gegaan naar drie nieuwe opvolgers.

K3 op Spotify

Luister alle hits van K3 op Spotify of andere streamingsdiensten.

Populaire videoclips van K3

Check hieronder de populairste videoclips van dit moment!

K3

Mango Mango

K3

Bikini vol zand

K3

Waterval

K3

Pina Colada

Alles over

K3 is een Belgische meidengroep die in 1998 werd opgericht door het entertainmentbedrijf Studio 100. De groep bestond destijds uit Karen, Kristel en Kathleen. In de loop der jaren zijn er verschillende veranderingen geweest in de samenstelling van de meidengroep.

In de beginjaren van K3 was de muziek voornamelijk gericht op kinderen en het repertoire bestond voornamelijk uit vrolijke en catchy liedjes. De groep bracht talloze succesvolle albums uit en werd razend populair in België en Nederland. Ze werden bekend met hits als ‘Heyah mama’, ‘Oya lélé’, ‘Kuma he’ en ‘Kusjesdag’.

In 2009 besloot Kathleen Aerts te stoppen met K3 om zich te concentreren op haar solocarrière. Ze werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman. Josje bracht een frisse wind in de groep en zorgde voor vernieuwing in de muziek en het imago van K3.

In 2015 kondigden Karen, Kristel en Josje aan dat ze de groep zouden verlaten. Studio 100 organiseerde een zoektocht naar nieuwe leden voor K3 en Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn werden gekozen uit duizenden kandidaten.

Marthe, Klaasje en Hanne zijn de nieuwe K3

Met de nieuwe samenstelling van Hanne, Klaasje en Marthe ging K3 een nieuwe richting op met hun muziek. Ze brachten nummers uit die meer gericht waren op het hedendaagse popgeluid, maar nog steeds met de typische K3-vrolijkheid en positieve energie. Ze scoorde gelijk een megahit met ’10.000 luchtballonen’ gevolgd door verschillende singles zoals ‘Pina Colada’, ‘Bikini vol Zand’ en ‘Waterval’.

De nieuwe K3 wist al snel de harten van het publiek te veroveren en werd populair bij zowel kinderen als volwassenen. Ze brachten meerdere succesvolle albums uit en traden op in verschillende grote theatershows, evenementen en festivals.

Inmiddels is K3 uitgegroeid tot een iconische groep in België en Nederland en hebben ze talloze hits op hun naam staan. Ze hebben ook meerdere televisieseries, films zoals ‘K3 Love Cruise’ en ‘K3 Dans van de Farao’ en musicals op hun naam staan.

Met hun vrolijke en kleurrijke uitstraling, aanstekelijke muziek en positieve boodschap, blijft K3 een geliefde groep voor zowel jong als oud.