KUS

Meerdere nummer één hits, een eigen TV serie, 2 theatertours, 4 albums, 3 dvd's en zelfs een eigen film hebben de meiden van KUS. In 2011 besluiten de meiden van KUS te stoppen.

KUS op Spotify

Luister alle hits van KUS op Spotify of andere streamingsdiensten.

Populaire videoclips van KUS

Check hieronder de populairste videoclips van dit moment!

KUS

Wat ik wil met Kerstmis ben jij

Alles over

Anouk, Fleur, Meike en Monique timmeren al enige jaren aan de weg als de succesvolste meidengroep van Nederland: KUS. Dat de meiden terug kunnen kijken op een paar turbulente jaren staat vast: een nummer 1 hit (Lekker Ding), een Gouden Award voor hun debuutalbum, een eigen TV serie op Nickelodeon (en uitgebracht op DVD), twee megahits van Kerstsingles waarbij KUS samenwerkt met o.a. René Froger, Chris en Vivienne (Nickelodeon). Maar de meiden crosten ook nog eens heel Nederland door met een eigen theatertour KUS Je Vrienden, die op DVD is verschenen en KUS zong de titelsong van de animatiefilm HAAIBAAI; ze kregen zelfs alle vier een stemrol aangeboden!

Alsof dat nog niet genoeg is? Zeker niet! De meiden én de fans willen meer KUS! Dus is het tijd voor nieuwe muziek en vooral veel hits. Het nieuwe album van KUS heet, hoe toepasselijk, KUS Voor Jou. Voor de fans en iedereen die van muziek en fun houdt! KUS Voor Jou is een vrolijk album geworden waarop kids (en papa's en mama's) heerlijk kunnen meezingen en -dansen. Natuurlijk gaat KUS dit najaar weer op tournee met nieuwe en oude hits. En in het nieuwe TV seizoen worden de meiden ook nog eens door onze zuiderburen verwelkomd.

Superster-The Battle in België en Nederland
Kidszender Nickelodeon komt met een nieuwe grootscheepse talentenjacht: Superster-The Battle. De audities voor deze grote zangwedstrijd zijn reeds voorbij. Talenten tussen de 9 en 15 jaar oud worden uitgedaagd om hun kunsten op gebied van zang, dans en show te laten zien. Tien van deze talenten nemen het zes weken lang tegen elkaar op. Ze worden beoordeeld door een jonge vakkundige jury. Anouk, Meike, Fleur en Monique begeleiden de kandidaten naar hun mogelijke overwinning. 

Alle KUS-feitjes op een rij:

2007

 • Album KUS Voor Jou komt uit (28 september)
 • De eerste single 4 Meiden van het nieuw te verschijnen album komt uit (14 september)
 • KUS in jury van Superster The Battle in België (vanaf 8 oktober)
 • Titelsong Mama en stemmen HAAIBAAI. Het nummer Mama is de titelsong voor de animatie/bioscoopfilm HAAIBAAI. De meiden krijgen allemaal een rol toebedeeld (mei)
 • De DVD van de theatertour, KUS Je Vrienden komt uit (februari)

2006

 • Kerstsingle Kon het elke dag maar Kerstmis zijn komt uit. KUS neemt de single op met een van hun bewonderaars René Froger én met Chris en Vivienne van Nickelodeon (december)
 • Het tweede album KUS Gaat Los komt uit. Meike, Monique, Anouk en Fleur leveren onderwerpen voor liedjes aan en Meike schrijft zelfs de songtekst voor het nummer Vriendschap. Dit keer doen alle meiden ook één nummer solo. (oktober)
 • KUS Je Vrienden Theater tour. Op woensdag 25 oktober gaat de KUS Je Vrienden Theater Tour officieel in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De show is een mix van liedjes van de twee KUS albums en heeft als thema: Vriendschap. (oktober)
 • Gouden Award voor het album Allereerste KUS uit handen van vriend/collega Jan Smit (september)
 • De hitsingle KUS Gaat Los komt uit (augustus)
 • KUS de Dag DVD. Met daarop de tv serie 'KUS de Dag' en een extra dvd met o.a. videoclips en gekke achter-de-schermen beelden (maart)
 • De hit-single Ik Heb Je Gewist staat op nr 2 in de charts (februari)

2005

 • Met de Kersthit Wat Ik Wil Met Kerstmis... Ben Jij scoort KUS haar vierde top-5 hit op rij binnen een jaar. Een unieke prestatie! Op de single worden de meiden van KUS trouwens bijgestaan door niemand minder dan Chris & Vivienne van het Nickelodeon-programma At Nick (december)
 • Eigen TV serie KUS De Dag op Nickelodeon. 10 weken lang veel girl talk, meligheid en achter-de-schermen-momentjes, maar je ziet ook dat de meiden van KUS een ijzersterke discipline hebben. Want er wordt wel iedere dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gezongen, gedanst en getraind worden! (november)
 • De daaropvolgende KUS-singles Natuurtalent en Topje Van Mijn Zus schieten zo de Top 5 in
 • Het debuutalbum van KUS, Allereerste KUS, komt uit (november)
 • De allereerste KUS-single Lekker Ding komt uit en belandt op de eerste plaats in de Mega Top 100! (april)