Matheu

We kennen Matheu Hinzen als winnaar van het Junior Songfestival 2019 met het nummer "Dans met jou". In datzelfde jaar mocht hij Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Polen, waar hij vierde plek behaalde.

Matheu op Spotify

Luister alle hits van Matheu op Spotify of andere streamingsdiensten.

Populaire videoclips van Matheu

Check hieronder de populairste videoclips van dit moment!

Matheu

OK

Matheu

Echo

Matheu

Als jij weer bij me bent

Matheu

Het is Kerstmis

Alles over

Matheu Hinzen deed op 13-jarige leeftijd mee aan het Junior Songfestival van AVROTROS. Tijdens de finale zong Matheu het liedje ‘Dans met jou’ en won daarmee de finale voor 6Times, Moves en Mannes Bakker. Door het winnen van de finale mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in Polen. De 17de editie van het liedjesfestival werd uiteindelijk gewonnen door gastland Polen zelf, waarbij Matheu ook echt trots mag zijn op zijn vierde plek. 
 
Matheu is geboren op 12 mei 2006 in Antwerpen en woont tegenwoordig in Weert. In 2015 speelde hij al de rol van de 8-jarige André Hazes in de bioscoopfilm Bloed, zweet & tranen. Een jaar later was Matheu al te zien in de film Onze Jongens. Maar ook in het theater mocht de jonge acteur niet ontbreken. In 2017 mocht hij de hoofdrol van Ciske spelen in de musical Ciske de Rat.
 
Inmiddels heeft Matheu Hinzen als acteur mogen spelen in bioscoopfilms zoals Uilenbal, De familie Slim en De grote slijmfilm met de jonge YouTube-ster Bibi. Daarnaast was hij stemacteur voor de films The Peanuts Movie, Rikkie de Ooievaar en Wickie de Viking. Op televisie was hij te zien in de serie Welkom Sinterklaas van Nickelodeon en De zomer van Zoë bij NPOZapp.
 
Inmiddels is Matheu geen groentje meer en gaat voor een mooie zangcarrière. Zijn lijst met liedjes begint ook steeds groter te worden op Spotify. Zo zong hij de titelsong ‘Echo’ voor de film De Piraten van hiernaast en zong hij samen met Gioia Parijs de titelsong ‘Als jij weer bij me bent’ van de dramaserie ‘De zomer van Zoë’ van AVROTROS. Een zang- en acteertalent waar we de komende jaren zeker nog meer van gaan horen. Volg hem dan ook op Facebook, Instagram, YouTube en Spotify.