De grootste Sinterklaashits van 2020 in de Kidz Super Chartz!

BLOG: De grootste Sinterklaashits van 2020 in de Kidz Super Chartz!

06-12-2020

Denk je aan pepernoten, dan denk je aan Sinterklaas. Denk je aan Sinterklaas, dan denk je aan feest en denk je aan feest dan denk je natuurlijk aan muziek. Elk jaar kunnen alle kinderen stemmen op de grootste en leukste Sinterklaas-hits van Nederland. Wat zijn de meest trending Sinterklaas-singles van 2020 en welke single is de grootste hit van 2020 en was dat ook jouw favoriete Sinterklaas hit?

Wat de grootste Sinterklaas-hit van 2020 is, wordt bepaald door alle stemmen die online in de Kidz Super Chartz zijn gedaan. In de Sint Hitz Top5 staan tijdens Sinterklaas de grootste Sint-hits van dat jaar. Dit jaar konden we kiezen uit meer dan 20 Sinterklaasliedjes, gemaakt en gezogen door alle verschillende artiesten en Pieten.

Allereerst was daar de bioscoopfilm 'De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest'. Al meer dan 10 jaar is er een spannende film in de bioscoop met een te gekke titelsong. Dit jaar was dat 'Paniek op het kasteel' van Coole Piet & Luan Bellinga. Coole Piet kennen we allemaal wel maar Luan misschien nog niet. Luan Bellinga is de zoon van de bekende familievloggers De Bellinga's. Maar dit jaar waren er zelfs twee films in de bioscoop en voor het derde jaar op rij is er 'De Grote Sinterklaasfilm'. De titelsong 'Allemaal Kadootjes' is gezongen door Kim Kado en Bennie Taai Taai.

Naast de hits vanuit de bioscoopfilms, komen er van de verschillende Pieten van Sinterklaas ook elk jaar weer een aantal Sinterklaashits uit. Zo kwam Piet Sancho met het nummer '1, 2, 3, Pietenmagie' en de bekendste partypiet Party Piet Pablo met het nummer 'De Pieten Wave'.

De Club van Sinterklaas introduceerde in 2020 ook een nieuwe piet onder de naam Sportpiet. Naast sporten kan hij ook alleraardigst zingen en kwam de single 'Roei de Boot' uit. Maar dat was nog niet alles, want Danspiet zong 'Pietengym' & 'Feesten op de Daken' en een nieuwe Pietenmeidengroep Kado kwam met het gelijknamige nummer 'Kado'. Coole Piet bracht samen met de Pieten van de Club nog het nummer 'Pietentube' uit.

In 2019 scoorde Rommelpiet al met de nummers 'Sinterklaas Skippybal' en 'Pietenfissa' en dit jaar kwam hij met de hit 'Stoom uit je oren'. Van Team Sint kwam Kliederpiet ook met een nieuw Sinterklaasliedje, 'Het Sinterklaaslied'.

Ook de meidengroep Raak! kwam na het succes van de 'Sinterklaas Welkomstdans' met een nieuwe Sinterklaas-single. 'Het is weer Sinterklaas' wat een vertaling is van hun eerdere hitsingle 'Koningsdag', 'Het Uitzwaailied' en daarnaast brachten ze 'De Sinterklaas Welkomstdans' opnieuw uit met Kliederpiet.

Dit zijn de grootste vijf hits van Sinterklaas 2020 uit de Kidz Hitz top5:

  1. Coole Piet & Luan Bellinga - Paniek op het Kasteel
  2. Rommelpiet - Stoom uit je Oren
  3. Allemaal Kadootjes - Kim Kado & Bennie Taai Taai
  4. 1, 2, 3, Pietenmagie van Piet Sancho
  5. Het Uitzwaailied - Raak! & Kliederpiet

De hitlijst Kidz Hitz top5 met grootste Sinterklaashits van 2020 was aardig lang. Kinderen konden stemmen op de volgende hitsingles (in willekeurige volgorde). Wil jij de totale lijst luisteren? Kijk dan even op Spotify, waar wij de playlist met Sinterklaas-hits voor jullie hebben gemaakt.

Sinterklaas Hits 2020 - Kidz Super Chartz! / Spotify