De populairste Sinterklaasliedjes in de Sint Hitz Top10

BLOG: De populairste Sinterklaasliedjes in de Sint Hitz Top10

13-11-2021

Jaarlijks maakt de Kidz Super Chartz de Sint Hitz Top 10 bekend, met de populairste Sinterklaasliedjes. Een Sinterklaaslijst voor en door kinderen samengesteld. Ook dit jaar kan er wekelijks gestemd worden, vanaf de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 13 november 2021. Op zaterdag 5 december 2021 maakt de Kidz Super Chartz de populairste Sinterklaasliedjes van 2021 bekend.

Ook dit jaar zijn er twee Sinterklaasfilms te zien in de bioscoop met daarin een aantal Sinterklaasliedjes. Voor de bioscoopfilm De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje, zingen Danspiet, Coole Piet en Luan Bellinga de titelsong 'Het Vergeten Pietje'. We kunnen deze film met recht een muzikale film noemen, want er zitten totaal 16 liedjes in de film. Van KADO zijn onder andere de liedjes ‘Un, Dos, Tres’, ‘Piet Pyama Party’, van Coole Piet ‘Zoeken, Zoeken, Zoeken’ en ‘Alle Brieven’ en van KADO en Lucilla Bellinga is dat ‘Mijn Allerbeste Vriend’. Voor Frans Duijts is ook een rol weggelegd in de film en zingt hij met Pietje Fernando het nummer ‘Pepernoot’.

Dan hebben we De Grote Sinterklaasfilm, trammelant uit Spanje. De film kent een muzikaal begin met het lied ‘Kamer vol Kadootjes’, gezongen door Sinterklaas (adviseur Robert ten Brink) en de Pietenkidz. De titelsong van de film is van Party Piet Pablo en heet ‘Dansen met de Sint, hop hop’. Daarnaast is er nog een rustig nummer ‘Het Pepernotenlied’ van Marco Marsepein.

Van de Club van Sinterklaas en De Grote Sinterklaasfilm is er dit jaar ook een extra film opgenomen voor RTL Videoland. Pietendiploma van De Club van Sinterklaas met de gelijknamige titelsong ‘Pepernoot’ gezongen door KADO en ‘Waar is Sinterklaas’ van de makers van De Grote Sinterklaasfilm.

Dit jaar is ook Het Nationale Sinterklaaslied geïntroduceerd door de Pietenkidz. Een initiatief dat een jaarlijkse traditie zal gaan worden. ‘Juichen voor de Sint’ is de eerste hitsingle van Het Nationale Sinterklaaslied en is een heerlijk uptempo nummer gezongen door de vijf kinderen die zich de Pietenkidz noemen. Naast het openingslied van De Grote Sinterklaasfilm en het Nationale Sinterklaaslied hebben deze Pietenkidz ook het album 'Sinterklaasliedjes 1' uitgebracht met 10 vrolijk tracks. Het nummer ‘Zet je schoen’ zingen ze samen met Kliederpiet van Team Sint en hebben ze een cover gemaakt op ‘Walk of Life’ van de Dire Straits. Zeker de moeite waard om te beluisteren op Spotify.

Wie aan de december feestmaand denkt, denkt ook vaak aan de Kerst! Hier heeft Piet Sancho slim op ingespeeld met zijn nummer ‘Altijd Sinterklaas’. In dit vrolijk nummer maakt hij ook een link naar de Kerstman die er ook te zien is in zijn videoclip. Vorig jaar had Piet Sancho ook al een hit te pakken met ‘1,2,3 Pietenmagie’. Sancho pakt altijd uit met zijn videoclips die een mooi verhaal vertellen.

Van de grootste rommelkont van Nederland, Rommelpiet, komt de stuiterhit ‘Uit je Pepernoot’. Na de hitsingles 'Sinterklaas Skippybal', 'Pietenfissa' en 'Stoom uit je oren' is dit wederom weer een te gek feestnummer die niet aan je afspeellijst mag ontbreken.

Wie regelmatig kijkt naar televisie kent vast presentatrice Fenna Ramos. Ze presenteert onder meer kinderprogramma NPO Zappelin en brengt regelmatig kinderliedjes uit. Dit jaar heeft ze het nummer ‘Zin in Zappelin Sint-lied’ opgenomen die ook terug is te vinden in de Kids Top 20 van AVROTROS. Hierin is de Club van Sinterklaas ook te vinden.

Love Piet heeft samen met Jesper Hesseling, beter bekend als TikTok-ster Meester Jesper, het lied ‘Pietendiploma’ opgenomen. Meester Jesper hoopt met Love Piet dé Sinterklaashit van het jaar 2021 te hebben gemaakt. Op zijn Tik-Tok account zie je hem dansen op zijn eigen Sinterklaaslied.

Terug van weggeweest is presentator Jochem van Gelder. Hij heeft zijn album (Ge)wild Geraas onder handen genomen en in een nieuw jasjes gestoken. Hierop zijn onder andere de nummers ’Hiep Hoera’, ’Sinterklaas wie kent hem niet’, ‘Mega Grandioos’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’ te vinden. Het is een mix geworden van de beste liedjes van zijn album Wild Geraas.

Maar wat gaat de Sinterklaashit van 2021 worden?

Vanaf 13 november tot 4 december kunnen alle kinderen in Nederland stemmen op de Sint Hitz Top5 van 2021. Welke Sinterklaaslied mag zich de Sint-hit 2021 noemen? Op 5 december wordt de top 5 bekend gemaakt gemaakt, deze is terug te vinden in de Spotify Chartz! Vorig jaar was het de hitsingle ’Stoom uit je Oren’ van Rommelpiet. Een stuiterhit waar heel veel kinderen op school en tijdens de intocht op los zijn gegaan!

Ben je opzoek naar Sinterklaasmuziek?

De Kidz Super Chartz heeft de leukste Sinterklaasliedjes verzameld en voor jullie in een super leuke playlist gezet op Spotify! Dit jaar met liedjes van onder andere Piet Sancho, Coole Piet, Danspiet, Party Piet Pablo, Rommelpiet, Pietenkidz, Fenna Ramos, Luan Bellinga, Jochem van Gelder en nog veel meer!

UPDATE: 5 december 2021

De Sint Hitz van 2021

  1. Kamer vol Kadootjes - Pietenkidz & Sinterklaas
  2. Het Vergeten Pietje - Luan Bellinga, Coole Piet & Danspiet (titelsong: De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje)
  3. Juichen voor de Sint - Pietenkidz
  4. Uit Je Pepernoot! - Rommelpiet
  5. Dansen voor de Sint - Party Piet Pablo (titelsong: De grote Sinterklaasfilm, trammelant in Spanje)
  6. Pepernoot - Pietje Fernando & Frans Duijts
  7. Zin in Zappelin Sintlied - Fenna Ramos
  8. Altijd Sinterklaas - Piet Sancho
  9. Hiep Hoera - Jochem van Gelder
  10. Pietendiploma - KADO

Spotify playlist Sint Hitz

Ga naar het Spotify profiel van de Sint Hitz, klik op volgen en zing en swing mee!

Volg nu op Spotify!